O nas

Icopal, Danska

Podjetje Icopal iz Danske je bilo ustanovljeno 1876 in je v vseh letih obstoja postalo največja multinacionalna družba na področju poševnih in ravnih streh, ki že več kot 40 let proizvaja vrhunsko strešno kritino Aerodek. Aerodek strešna kritina je vodilna in najbolj prodajana pločevinasta kritina na svetu in je pojem najvišje kakovosti.

Icopal je z mrežo lokalnih predstavništev in proizvodnih obratov prisoten v Evropi in v ZDA. 35 proizvodnih obratov z najmodernejšo tehnologijo in 95 predstavništev s predanimi ekipami in edinstvenimi izkušnjami nam omogočajo inovacije in nenehno zadovoljstvo strank. Icopal je izredno ekološko naravnano podjetje, ki za eno izmed ključnih prioritet pri razvoju in izdelavi strešnih kritin in vodoodporne zaščite postavlja recikliranje in minimalno porabo surovin.

Icopal je svoj položaj zgradil na podlagi več kot 130 let izkušenj pri prekrivanju streh in vodoodporne zaščite, naš cilj pa je ostati vodilno podjetje v industriji strešnih kritin in vodoodporne zaščite. Letni promet celotne skupine Icopal je približno 1 milijarda EUR, zaposluje pa več kot 3,600 ljudi po vsem svetu.

Aerodek

Skandinavska strešna kritina Aerodek je začela svojo pot osvajanja Evrope leta 1977, ko je družba Icopal Danska pridobila pravico do proizvodnje in trženja za področje Evropske unije.V letu 1981 se je začela proizvodnja strešne kritine Aerodek v Danskem mestu Kolding. Icopal kot največja multinacionalna družba na področju proizvodnje elementov za poševne in ravne strehe je nenehno razvijala in dopolnjevala kritino Aerodek. V letu 1983 je bil predstavljen današnji koncept lahke strešne kritine Aerodek, ki se je nato nenehno dopolnjeval do današnje strukture. Družba Icopal si je že leta 1991 pridobila certifikat ISO 9001 za razvoj proizvodnje in prodaje kritine Aerodek, prav tako pa so razvili sistem poslovne odličnosti in popolne kakovosti. Icopal Danska je v letu 1996 prevzel tudi družbo Polytuill Belgija v Herstallu, kjer so združili proizvodno linijo iz Belgije in Danske. Tako je nastala tovarna, ki je po velikosti kar trikrat večja od predhodne. Vsaka oblika in barva strešnika imata svojo proizvodno linijo, ki je popolnoma robotizirana in hkrati nadzorovana s strani zaposlenih. Strešna kritina Aerodek je postala vodilna in najbolj prodajana kovinska kritina v Evropi. V Sloveniji je strešna kritina Aerodek prisotna že več kot 25 let in se je v tem času dokazala kot najboljša rešitev za ekstremne vremenske pogoje, kot so močni vetrovi na Primorskem, veliko snega na Gorenjskem, potresi v Posočju in toča na Štajerskem. Izkušnje dokazujejo, da strešna kritina Aerodek kljubuje vsem naštetim ekstremnim vremenskim razmeram. Dokaz pa je na tisoče zadovoljnih kupcev.