Pogosta vprašanja

Staro kritino lahko uporabite kot sekundarno, saj je strešna kritina Aerodek ena najlažjih na tržišču. Kvadratni meter kritine ne presega sedem kilogramov, zato smo prepričani, da s tem ne bo težav. Vseeno pa vam svetujemo, da se za dodatna posvetovanja in ponudbo obrnete na enega izmed naših pooblaščenih krovcev, ki vam bo z veseljem strokovno svetoval in na vašo željo tudi strokovno prekril streho.

Kapnica s strehe, pokrite z Aerodek strešno kritino je pitna saj je narejena iz naravnih in okolju prijaznih materialov. Test vodopitnosti je pridobljen s strani mednarodne zdravstvene organizacije (WHO). Strešna kritina Aerodek je okolju prijazna saj jo lahko v celoti recikliramo.

Strešno kritino Aerodek lahko zaradi načina pokrivanja z dvojnim preklopom pokrivamo na strehah z naklonom od 10° do 90°. Zaradi oblike strešnikov le-ta omogoča tudi pokrivanje ločnih strešin in polkrožnih frčad.

Aerodek je zaradi oblike in sestave materialov odporna na točo, kar dokazujejo dobre izkušnje iz preteklosti, saj so strehe prekrite s strešno kritino Aerodek ob močnih neurjih s točo ostale nepoškodovane.

Zaradi samega načina pritrjevanja strešnih plošč z 8 žeblji na poščo z dvojnim preklopom je kritina primerna tudi za območja z močnimi vetrovi. Druge kritine se pritrjujejo z vrha ali pa so zaradi lastne teže samo prosto položene, kar povečuje možnost dviga strešnikov. Dolgoletne izkušnje na primorskem nam primernost Aerodek v takih pogojih tudi potrjujejo.

Aerodek je zaradi sestave materiala (pločevine) in sistema dvojenga preklopa izredno odporna na ogenj. Zaradi tesnega vodoravnega prekrivanja naletni ogenj ne more prodreti v notranjost ostrešja.

Strešna kritina je zaradi svoje oblike in sestave pohodna po navodilih proizvajalca. V primeru, da so potrebe po hoji po strehi večje ima Aerodek v sistemu tudi stopnice za servisno pot.

Pločevinasta kritina odbija sončno toploto medtem ko jo opečna kritina akumulira, kar se znatno pozna pri ohlajevanju podstrešnih stanovanj v vročih poletnih dneh, saj je razmerje med porabljeno energijo za ogrevanje objekta pozimi ali ohlajevanje poleti 1:3.

Ponudbo, ki bi zajemala strešno kritino, ves potreben dodaten material in delo vam naredi eden izmed pooblaščenih izvajalcev v vaši bližini ali pokličite našo tehnično službo in z veseljem vam bomo svetovali pri načrtovanju in izvedbi.

Strešna kritia Aerodek ima v svojem sistemu originalne prezračevalne elemente, ki služijo za prezračevanje podkonstrukcije. Potrebna je pravilna izvedba prezračevalnega kanala med kritino in paroprepustno strešno folijo in izolacijo. Za optimalno izvedbo priporočamo tudi uporabo kvalitetne paropropustne strešne podloge Monarperm. S tem zagotovimo odzračevanje toplega in vlažnega zraka iz konstrukcije. Kondenz v prvi vrsti nastaja zaradi nenadnih velikih temperaturnih razlik v ozračju in ne zaradi vrste strešne kritine. Ob pravilni vgradnji in upoštevanju vseh naštetih elementov se pod kritino ne ustvarja odvečna vlaga (kondenz).

Zaradi same kvalitete sistema ostrešja je zelo priporočljivo položiti paroprepustno strešno podlogo, da izvedemo prezračevalni prostor pod kritino. Glede na to, da bi želeli zelo kvaliteten strešni sistem Aerodek priporočamo, da uporabite tudi zelo kvalitetno strešno podlogo Monarperm, ki je visoko paropropustna, troslojna in pretržno zelo močna. Strešna podloga tudi ščiti toplotno izolacijo pred vlago v zraku.

Pojav mahu ni škodljiv saj je posledica stalne vlage na senčnih predelih strehe samo površinski. V primeru, da je za vas izgled moteč se lahko ta predel strehe očisti z ustreznimi sredstvi, ki so na tržišču. Za podrobnejše informacije se lahko obrnete na našo tehnično službo.

Aerodek strešna kritina sama po sebi ne potrebuje strelovoda, saj je debelina same pločevine le 0,45 mm in je prekrita še s plastmi epoksi smol, mineralnega granulata in akrila, kar ji daje skupno debelino 3mm. Namestitev strelovoda je zakonsko določena glede namembnosti objekta (objekti javnega pomena).

Sistem strešne kritine Aerodek ne potrebuje snegolovov, saj zaradi zaključnega sloja naravnega mineralnega granulata sneg ne zdrsi. V primeru, da pa je streha zelo strma ali pa je objekt infrastrukturnega pomena je vgradnja snegolovov potrebna.

Zaradi samega materiala, majhne teže in oblike strešnih plošč kritina Aerodek omogoča pokrivanje tako ločnih strešin kot tudi polkrožnih nadstreškov in frčad.

Bakreni žlebovi so primerni v kombinaciji s strešno kritino Aerodek samo v primeru, ko meteorna voda odteka v žleb in ne obratno. To pomeni, da bakren žleb ne smemo uporabljati npr. na frčadah ali višjih strešinah, ko je odtok žleba speljan na spodaj ležečo strešino pokrito s strešno kritino Aerodek, saj zaradi same sestave materiala Aerodek kakor tudi drugih tovrstnih kritin lahko s časoma pride do galvanskega člena in s tem do vizualnih estetskih napak.

Strešna kritina Aerodek je izdelana po strogih merilih kakovosti. Vsaka strešna plošča ima na hrbtni strani kontrolno serijsko številko, datum proizvodnje in oznako proizvajalca. Na ta način proizvajalec nudi popolno kontrolo skozi vse faze izdelave v proizvodnji do končnega kupca.

Za pravilno in strokovno montažo strešne kritine Aerodek skrbijo naši dolgoletni pooblaščeni krovci z bogatimi izkušnjami in znanjem na najvišjem nivoju. Na tak način lahko zagotavljamo, da bosta vrhunska strešna kritina in odlična montaža rezultat za izjemno kvalitetno streho.

Aerodek vodilna lahka strešna kritina nudi celotno tehnično podporo na vsaki stopnji vašega projekta od načrtovanja do izvedbe. Poleg tega pa vam tudi po opravljenem delu nudimo najboljši poprodajni servis in skrbimo, da bo vaša streha vedno v najboljši kondiciji. Pokličite Aerodek prodajni oddelek ali tehnično pomoč in z veseljem vam bomo ustregli.